Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@09:00:44 GMT

همه چیز درباره الکترونیکی شدن نسخ تامین اجتماعی

تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۶۷۷۰۱

همه چیز درباره الکترونیکی شدن نسخ تامین اجتماعی

ایسنا/کرمانشاه حذف دفترچه درمانی کاغذی تامین اجتماعی از اول اسفند کلید خورد و دیگر دفترچه بیمه جدید برای کسانی که اعتبار یا برگه دفترچه آنها تمام شده، صادر نمی‌شود.

این طرح با هدف نظام‌مند کردن شیوه درمان و همچنین صرفه‌جویی در هزینه‌ها اجرایی شده و قرار است از این پس به جای استفاده از دفترچه بیمه افراد بتوانند با ارائه کد ملی، همان خدمات را از مطب پزشکان و مراکز خدمات پزشکی دریافت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما اجرای این طرح بیمه شدگان را با چالش‌های جدی مواجه کرده است. برخی از پزشکان هنوز از داشتن یک یارانه ساده خودداری می‌کنند و در چنین مطب‌هایی امکان نوشتن نسخه الکترونیکی بیمار و یا دستور آزمایش و ... وجود ندارد و در نهایت نسخه روی یک برگه با سربرگ پزشک نوشته می‌شود.

اگرچه گفته می‌شود با ارائه کد ملی همه خدمات در داروخانه‌ها، مراکز آزمایشگاهی، تصویربرداری و ... با تعرفه بیمه قابل دریافت است، اما در عمل بسیاری از این مراکز بدون دفترچه همه خدمات را با تعرفه آزاد حساب می‌کنند و به هیچ عنوان برگه دست‌نویس پزشک را قبول ندارند.

از سوی دیگر برای افرادی که بیمه تکمیلی دارند، بیمه‌ها نیز هزینه درمان و یا دارو و آزمایش که بدون نسخه باشد را تقبل نمی‌کنند.

این ناهماهنگی نتیجه‌ای جز زیان بیمه شدگان و افزایش هزینه‌های آنها نداشته و باعث گلایه بسیاری از مردم شده است.

مدیر درمان تامین اجتماعی استان کرمانشاه با اشاره به چند و چون اجرای طرح نسخ الکترونیکی، گفت: این طرح در هر صورت باید اجرایی شود و مزایای متعددی هم برای پزشکان و هم بیمه شدگان خواهد داشت.

دکتر میثم حجتی پور در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به طرح "عدم صدور دفترچه درمانی جدید تامین اجتماعی" که از اوایل اسفندماه در کرمانشاه همزمان با سراسر کشور آغاز شده، اظهار کرد: گاهی به اشتباه لفظ حذف دفترچه درمانی به کار می‌رود و این تلقی برای مردم ایجاد می‌شود که دیگر از خدمات بیمه برخوردار نیستند. در حالیکه با اجرای این طرح فقط قرار است ارائه خدمات از شیوه سنتی به شیوه الکترونیکی ارتقا یابد.

وی با بیان اینکه تمامی زیرساخت‌های مورد نیاز برای این طرح از سوی تامین اجتماعی فراهم شده و سامانه کامل و جامعی نیز برای این منظور طراحی شده که با سرعت مناسب ارائه خدمات دارد، خاطرنشان کرد: تمام مطب‌های پزشکی طرف قرارداد، داروخانه‌ها و ... مشمول اجرای این طرح هستند.

مدیر درمان تامین اجتماعی کرمانشاه تاکید کرد: بیشتر از یکسال است که روی اجرای این طرح کار کردیم و هر مطب پزشکی و یا داروخانه در سراسر استان را حدود سه بار بازرسی کردیم و تذکرات لازم را به آنها دادیم که شرایط لازم برای اجرای الکترونیکی شدن نسخ را فراهم کنند.

حجتی پور افزود: اگرچه همچنان درخواست داریم پزشکان و مراکز خدمات درمانی در اجرای این طرح همکاری داشته باشند، اما نمی‌توانیم اجرای این طرح مهم را به دلیل اینکه برخی پزشکان داشتن بیمار زیاد و ... را بهانه می‌کنند عقب بیندازیم، زیرا قدم گذاشتن در این راه الزام است.

وی یادآور شد: تامین اجتماعی تمامی وظایف خود را برای اجرای این طرح انجام داده و پزشکان تنها باید یک رایانه ساده تهیه کنند که بعید است از نظر مالی مشکلی در این زمینه داشته باشند.

مدیر درمان تامین اجتماعی کرمانشاه با بیان اینکه این طرح باید از سوی دانشگاه علوم پزشکی به عنوان متولی اول درمان اجرا می‌شد، یادآور شد: اکنون که تامین اجتماعی قدم در این راه گذاشته توقع داریم همکاری لازم با ما صورت بگیرد.

به گفته این مسئول، هم اکنون در کرمانشاه نزدیک به 50 درصد پزشکان طرف قرارداد تامین اجتماعی نسخ الکترونیکی تولید می‌کنند.

مدیر درمان تامین اجتماعی کرمانشاه سپس از مزایای الکترونیکی شدن نسخ یاد کرد و افزود: این طرح مدرن در هر صورت باید در کشور اجرایی شود و از شیوه‌های سنتی فاصله بگیریم. بعد از تامین اجتماعی نیز سایر بیمه‌ها مانند بیمه سلامت، بیمه نیروهای مسلح و ... نیز به تدریج نسخ الکترونیکی را اجرا خواهند کردند.

حجتی پور با بیان اینکه با گذشت کمتر از یک ماه از اجرای این طرح خود پزشکان نیز متوجه می‌شوند این روند چه مزایایی برای آنها دارد، گفت: با الکترونیکی شدن نسخ، بسیاری از مشکلات از جمله غلظ‌های نسخه خوانی و ... دیگر وجود نخواهد داشت.

وی کاهش مراجعات حضوری را از دیگر مزایای الکترونیکی شدن نسخ دانست و اظهار کرد: گاهی فرد در یک شهرستان زندگی می‌کند و دیگر نیازی به مراجعه حضوری به پزشک نخواهد داشت، بلکه می‌تواندبه صورت غیرحضوری کد ملی خود را به پزشک ارائه کند تا نسخه برایش نوشته شود و بتواند در شهر خود آن را دریافت کند.

مدیر درمان تامین اجتماعی کرمانشاه افزود: مزیت این طرح برای پزشکان طرف قرارداد نیز از این جهت است که در صورت داشتن نسخ الکترونیکی، تامین اجتماعی ظرف 24 ساعت پول آنها را واریز می‌کند.

حجتی‌پور در پاسخ به مشکلات و سردرگمی‌هایی که اجرای این طرح به همراه داشته نیز یادآور شد: برای کسانی که که دیگر دفترچه جدید ندارند مشکلی ایجاد نمی‌شود و پزشک نسخه آنها را در برگه مربوط به خود با سرنسخه مطب می‌نویسد و کد ملی فرد نیز درج خواهد شد که ارائه خدمات به روال قبل بر اساس کد ملی صورت می‌گیرد و مراکز خدمات پزشکی مانند داروخانه و ... نیز ملزوم به پذیرش آن هستند.

وی همچنین به بیمه شدگان اطمینان داد با الکترونیکی شدن نسخ، هیچ محدودیتی در تجویز داروها وجود نخواهد داشت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی تامين اجتماعي كرمانشاه مدیر درمان تامین اجتماعی کرمانشاه الکترونیکی شدن نسخ نسخ الکترونیکی اجرای این طرح بیمه شدگان حجتی پور کد ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۶۷۷۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیمه‌ها تعرفه را به درستی پوشش نمی دهند/ تورم پزشکی در مقایسه با بخش اجتماعی بالاتر است

به گزارش انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران، شهروز همتی رئیس پانزدهمین کنگره بین المللی و بیست و یکمین کنگره کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران در مراسم اختتامیه این رویداد با بیان اینکه آزمایشگاه های کشور دو مشکل عمده درباره تعرفه و خدمات بیمه دارند گفت: مشکل اول این است که در ۱۰ سال اخیر در دو سال متوالی افزایش تعرفه ای در خدمات آزمایشگاهی نداشتیم و در سال های بعد افزایش ۵ تا ۱۰ درصدی را در این باره شاهد بودیم که در این صورت از تورم جاری عقب ماندیم.

وی افزود: تورم در بخش پزشکی با بخش اجتماعی در خرید مایحتاج متفاوت و بسیار بالاتر است لذا این مشکل برای آزمایشگاه ها به وجود آمد و با افزایش قیمت ارز تجهیز آزمایشگاه ها با مشکل روبرو شد لذا آزمایشگاه ها نتوانستند با پیشرفت های کشورهای دیگر و تجهیزات جدید، خود را به روزرسانی کنند.همتی بیان کرد: این موضوع در نهایت به نظام سلامت برمی گردد زیرا ۵ درصد بودجه سلامت در بخش آزمایشگاه مصرف و ۹۵ درصد بودجه در بخش درمان و بستری صرف می شود اما با تجهیز آزمایشگاه ها و ایجاد تعرفه و به روزرسانی خدمات، پوشش بیمه ای تسهیل داده می شود.وی تاکید کرد: در نظام سلامت مبتنی بر ارزش، ارزش گذاری به خدمات آزمایشگاه ها می تواند بودجه نظام سلامت را کاهش دهد.

وی اظهار کرد: از متولیان امر درخواست داریم دید دیگری به آزمایشگاه ها داشته باشند؛ ۷۰ درصد تشخیص، پیشگویی و درمان بیماری ها نقش مهم آزمایشگاه را نشان می دهد لذا آزمایشگاه به روز و پیشرفته به راحتی می تواند یک بیماری را تشخیص و درمان بیمار آغاز شود.دکتر همتی بیان کرد: تعرفه خدمات آزمایشگاهی به روز نیست و از تورم عقب هستیم تاخیر در پرداخت بیمه ها نیز مشکل دیگری است که باید حل شود اکنون مردم باید ۳۰ درصد از تعرفه خدمات آزمایشگاهی را پرداخت کنند اما بیمه ها این تعرفه را پوشش نمی دهند و مردم ۷۰ درصد، پرداختی دارند این ارتباط مالی بین آزمایشگاه ها و بیمار نباید اختلاف داشته باشد تا بتوان ارتباط خوبی بین آزمایشگاه ها و بیمار برقرار کرد.

وی اظهار کرد: دو خواسته در این بین مطرح است؛ یک اینکه تعرفه ها منطقی شوند اکنون قیمت تمام شده تست ها آماده شده و قیمت های واقعی در قالب یک نرم افزار به زودی در اختیار مرجع سلامت قرار می گیرد در این راستا قیمت یک تست مشخص است.وی در پایان یکی از بازوان مهم نظام سلامت را آزمایشگاه ها دانست.

در ادامه، پروفسور امیرحسن زرنانی دبیر علمی کنگره نیز در این مراسم ضمن تشکر از برگزار کنندگان کنگره، گفت: توجه به خدمات آزمایشگاه ها، پرهیز از صنف گرایی، استفاده از افراد متخصص، انتشار علم علوم آزمایشگاهی و شناساندن آن به جامعه دانش آموزی برای انتخاب رشته، معرفی چهره های ماندگار، حرکت روبه آینده از دستاوردهای برگزاری این کنگره است.

همچنین غلامرضا حمزه لو دبیر اجرایی این رویدا اظهار کرد: «کیفیت را پایانی نیست» شعار کنگره امسال بود سعی کردیم در این راستا حرکت کنیم، همچنین استفاده از بسترهای الکترونیک در کنگره امسال، از دیگر مزایای برگزاری کنگره بود.

براساس این گزارش، قطع نامه پایانی کنگره امسال، توسط دکتر فریبا شایگان مدیر روابط عمومی انجمن، قرائت شد.گفتنی است در روز پایانی برگزاری این کنگره، که به مدت ۴ روز از ۱۱ تا ۱۴ اردیبهشت در سالن همایش های برج میلاد برگزار شد، محمدامین واعظی در بخش پوستر برگزیده کنگره امسال شد.

شایان ذکر است دکتر فرزانه عزیزمحسنی مسئول پنل محققین جوان و پوسترهای کنگره از ۱۱۳ پوستر پذیرفته شده در کنگره امسال، ۹۰ ارائه وجود داشت که با توجه به امتیازات از بین ۵ نفر منتخب بخش پوستر، محمدامین واعظی از دانشگاه علوم پزشکی ایران انتخاب شد همچنین در این مراسم از ۵ نفر منتخب نیز با اهدای جوایز تقدیر و تشکر شد.زینب داوودی مقدم، ناهید رضایی، امیرسالار نیکخواه بهرامی، محمدخانی عشرت آبادی اسامی منتخبان بودند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229335 برچسب‌ها بیمه

دیگر خبرها

  • کلاهی که بر سر کارگران ساختمانی گذاشته شد
  • کلاه بیمه ای بر سر کارگران ساختمانی
  • پرداخت حق بیمه بیش از ۲ هزار زن سرپرست خانوار هرمزگانی
  • درمان رایگان کودک مشروط بر داشتن بیمه پایه
  • درمان رایگان کودک با داشتن بیمه پایه
  • بیمه‌ها تعرفه را به درستی پوشش نمی‌دهند/ تورم در بخش پزشکی با اجتماعی متفاوت است
  • بیمه ها تعرفه را به درستی پوشش نمی دهند/ تورم در بخش پزشکی با بخش اجتماعی بسیار متفاوت است
  • ثبت دستمزد واقعی در لیست‌های بیمه‌ای حق کارگران است
  • بیمه‌ها تعرفه را به درستی پوشش نمی دهند/ تورم پزشکی در مقایسه با بخش اجتماعی بالاتر است
  • ۲۱ درصد بیمه‌شدگان تامین اجتماعی، بانوان هستند/ حضور فعال زنان در بازار کار