Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@04:09:26 GMT

فرآیندهای بیهوده، خدمات الکترونیکی وامانده

تاریخ انتشار: ۱۸ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۳۳۷۸۶۵

فرآیندهای بیهوده، خدمات الکترونیکی وامانده

فارغ از هفت خان انعقاد قرارداد بیمه‌ای در تأمین اجتماعی، ادعاهایی مانند فرآیند الکترونیکی که گاهی توسط مسئولان سازمان تأمین اجتماعی مطرح می‌شود، بیشتر مخاطب را آزرده می کند. چون هر کدام از کارهایی که می‌خواهید در مسیر فرآیندهای تأمین اجتماعی انجام دهید، بالاخره نیاز به مراجعه حضوری پیدا خواهید کرد.

ابتدای این گزارش فرض بفرمائید که بیمه اختیاری تأمین اجتماعی دارید و ماهانه مبلغی را به عنوان حق بیمه پرداخت می‌کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حداقل ۸ ماه قبل از این ماجرا هم حق بیمه پرداخت کردید و حالا قصد دارید نوع بیمه خود را تغییر داده و به طور مثال بیمه هنرمندان، روزنامه نگاران و نویسندگان بگیرید. برای این منظور از صندوق هنر نامه‌ای دریافت کرده و به شعبه مربوطه مراجعه می‌کنید. حتی اگر در ۸ ماه گذشته در همان شعبه قرارداد بیمه اختیاری داشته باشید هم متصدی مربوطه نشانی منزل را می‌پرسد و باید یک جوری ثابت کنید که منزل شما در محدوده همان شعبه قرار دارد. یعنی یا باید استشهاد محلی جمع کنید یا به نوعی قسم بخورید یا به هر حال قبول کنند که بچه همان محل هستید.

بعد از گذشتن از این خان، اگر در ٣٦٥ روز گذشته به صورت کامل بیمه نباشید، باید آزمایش بدهید که از سلامت شما مطمئن باشند؛ در واقع اگر سالم نباشید، احتمالاً بیمه نمی‌شوید یا باید نسبت به درمان خود اقدام کنید یا هر اتفاق دیگری. برای این کار در شعبه‌های تأمین اجتماعی به شما برگه‌هایی می‌دهند که پس از در صف ماندن و مهر و امضا و ثبت دبیرخانه و غیره، باید یک روز صبح ناشتا به یکی از مراکز درمانی تأمین اجتماعی تعیین شده توسط شعبه مراجعه کنید و آزمایش بدهید و بعد برگه‌های مهر و امضا شده را به شعبه تأمین اجتماعی برگردانید تا قرارداد جدیدتان منعقد شود.

نوبت الکترونیکی، شوخی یا جدی

روی دیوارهای شعبه‌های تأمین اجتماعی بنری نصب شده است که اعلام می‌کند، افراد می‌توانند با گرفتن ستاره ١٤٢ مربع و انتخاب گزینه ٣ از مراکز تأمین اجتماعی نوبت بگیرند. به طور مثال اگر این کار را انجام داده و از درمانگاه طوس نوبت بگیرید، مشاهده می‌کنید که برای نوبت گیری الکترونیکی فقط باید از ساعت ١٤ تا ١٩ اقدام کنید. یعنی نوبت گیری الکترونیکی هم ساعت مشخص دارد. به هرحال عطای نوبت گرفتن الکترونیکی را به لقای آن ببخشید. چون بهتر است حضوری مراجعه کنید، در واقع نوبت الکترونیکی در این فقره معنی و مفهومی ندارد و همه چیز روی کاغذ است و تازه باید پول را هم نقدی بپردازید.

پلی کلینیک تأمین اجتماعی هم کارتخوان ندارد

ساعت از ٨ صبح گذشته است. روی شیشه پذیرش پلی کلینیک تأمین اجتماعی کاغذ چسبانده‌اند که از ٣٥ سال به پایین برای آزمایش برود زیرزمین. هزینه آزمایش و اپتومتری را هم ٩٤ هزار تومان نوشتند. بگذریم از اینکه وقتی کسی بیمه ندارد و احتمالاً بی کار هم هست، اصولاً وضعیت مناسب مالی ندارد که چنین مبلغی را بدون دفترچه بپردازد. جالب اینکه وجه را نقدی می‌گیرند. این را وقتی فهمیدم که دفترچه بیمه تأمین اجتماعی را گذاشتم روی پیشخوان و گفتم: «به درد نمی‌خوره؟» متصدی هم گفت: «نه»

البته هزینه واقعی ٩٣ هزار و ٤٧٠ تومان بود. کارت بانکی را به متصدی مربوطه دادم که گفت: «باید نقد بپردازی.» خیلی وقت است که پول نقد بیش از ٥٠ هزار تومان همراهم نیست، اما این بار اتفاقی داشتم. بعد به پزشکان گیر می‌دهیم که کارتخوان ندارند. پلی کلینیک فوق تخصصی تأمین اجتماعی هم کارتخوان ندارد. اصلاً بگذریم که آن پول خرد مابقی هزینه آزمایش ضرب در تعداد مراجعه کننده را چه می‌کنند و خرج چه چیزی می‌شود.

٢٨ دقیقه انتظار پذیرش آزمایشگاه

ماجرای هفت خان رستم بیمه تأمین اجتماعی به زیرزمین پلی کلینیک می‌رسد، جایی که بیش از ٣٠ تا ٤٠ نفر در صف انتظار پذیرش آزمایشگاه هستند. دفترچه و فیش‌ها را گذاشتند پیش روی متصدی آن ور شیشه که نشسته و توی میکروفن اسم‌ها را صدا می‌زند. خیلی هم اعصاب ندارد. گاهی می‌گوید: «یکی از آزمایش‌ها رو نداریم ها؛ بزنم؟» مراجعه کننده مربوطه هم چاره دیگری ندارد و می‌پذیرد. انتظار برای پذیرش دقیقاً ٢٨ دقیقه طول می‌کشد. در واقع تقریباً دقیقه‌ای یک نفر پذیرش می‌شود.

البته اپتومتری کلاً ٢ دقیقه زمان نیاز دارد؛ چون اپتومتریست نشسته و می‌گوید آنجا بنشین و سمت علامت‌ها را بگو. بعد هم برگه‌هایت را مهر و امضا می‌کند و خلاص. خدا خیرش دهد. اصلاً آدم در این فرآیند دلش برای پول اپتومتری نمی‌سوزد؛ چون نه صف دارد و نه عذاب الیم.

معجزه در پیدا کردن جواب آزمایش

دریافت جواب آزمایش‌ها حدود یک هفته طول می‌کشد. در این مرکز درمانی تأمین اجتماعی، کمیسیون پزشکی هم فقط شنبه‌ها رأس ساعت ۱۳:۳۰ تشکیل می‌شود. پس از یک هفته برمی‌گردم، فیش آزمایشگاه همراهم نیست. یعنی این را می‌گویم که ببینم پیدا می‌کنند جواب را از سیستم یا نه. یک ربع طول می‌کشد؛ پیدا نمی‌کنند. به طرز معجزه آسایی پرینت جواب را کنار کامپیوتر می‌بینند. یعنی سیستم هیچ.

کمیسیون پزشکی عجیب

جلوی در اتاق کمیسیون پزشکی قیامت است. شیرین ٥٠ تا ٦٠ نفر که اعصاب‌شان خرد شده است در انتظارند. دعوا سر صف و نوبت هم که طبیعی و عادی است. ولی جالب‌ترین قسمتش این است که نوبتت می‌شود و می‌روی داخل و پزشکی وزن و قدت را از خودت سوال کرده و بعد برگه‌هایت را مهر و امضا می‌کند و می‌روی. کمیسیون پزشکی با ٩٤ هزار تومان برای زیر ٣٥ سال و ١٢٦ هزار تومان برای ٣٥ تا ٤٩ سال دقیقاً همین است و نه بیشتر.

فرآیندی بی فایده که حتی اگر ماهیت درستی داشته باشد، شیوه اجرای آن بیهوده و اعصاب خرد کن است. تنها نکته مثبت آن کسب درآمد برای سازمان تأمین اجتماعی و البته گرفتن وقت و پول مردم است. نتیجه تقریباً هیچ.

سیستم قطع است

وقتی جواب کمیسیون پزشکی را گرفتید، باید به شعبه تأمین اجتماعی مراجعه کرده و مراحل امضا و ثبت در دبیرخانه و توی صف ماندن و غیره را دوباره طی کنید. روندی آشنا برای مردم ایران که البته در سال‌های اخیر با شنیدن جمله ارائه خدمات الکترونیکی، فقط می‌خندند و می‌روند که توی صف بایستند. پس از انعقاد قرارداد جدید، به کارگزاری ارجاع داده می‌شوید. قصه صف اینجا هم هست، فقط خیلی شدیدتر. علت: قطعی سیستم!

فیش واریزی را می‌گیرید و ٣ هزار و ٥٠٠ تومان هم برای پرینت فیش می‌پردازید. یعنی فقط پول آن تکه کاغذی که اعداد را پرینت می‌کنند، می‌شود ۳ هزار و ۵۰۰ تومان. سوال می‌کنی: «از سایت نمی‌شود پرداخت کرد؟» اعصاب پاسخ دادن ندارند، اما می‌گویند: «نه.» با دستگاه کارتخوان مبلغ روی فیش را پرداخت می‌کنید. هرچند اینجا باید خدا را شکر کنید که کارگزاری کارتخوان دارد. با این حال برای تمدید یا دریافت دفترچه در سال ۲۰۱۹ میلادی باید منتظر وصل شدن سیستم باشید. این در شرایطی است که چیزی حدود ٧٠ یا ٨٠ نفر در گرما در صف انتظار هستند تا سیستم وصل شود.

شما بیمه شدید، شاد باشید

پس از وصل شدن سیستم و دریافت دفترچه بیمه تأمین اجتماعی، شما یکی از بیمه شدگان این سازمان هستید که به شدت در این فرآیند تکریم شده و کارتان راه افتاده و همه مراحل را به صورت غیرالکترونیکی انجام داده و تعداد زیادی کاغذ هدر دادید. حالا می‌توانید خوشحال باشید که دفترچه بیمه تأمین اجتماعی دارید و از خدمات بازنشستگی و غیره هم بهره مند خواهید شد؛ البته اگر عمری باشد.

در این شرایط شما علاوه بر پرداخت ماهانه حق بیمه، وقت زیادی را صرف ماندن در صف، هدردادن کاغذ و پول و انرژی کردید. البته مسئولان این سازمان در تلاش هستند تا روزی برسد که همه این فرآیندها به صورت الکترونیکی انجام شده و دیگر مردم توی صف نمانده و به طور مثال با پاسخ قطعی سیستم مواجه نشوند. هرچند همین یک ماه پیش بود که محمد حسن زدا، سرپرست وقت سازمان تأمین اجتماعی در مصاحبه با یک رسانه خارجی گفته بود: «تامین اجتماعی ایران به تدریج در حال تبدیل شدن به یک الگو در منطقه خاورمیانه است، زیرا خدماتی که ما می‌دهیم و سیستم مکانیزه‌ای که ما داریم بی‌نظیر است و دیگر کشورها دارند این سیستم را می‌بینند و همه آنها نیز اذعان می‌کنند که سیستم بی‌نظیری است. دارند الگوبرداری می‌کنند و ما به هر کسی که اعلام آمادگی کرد و علاقمند باشد، کمک می‌کنیم.»

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تامین اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۳۷۸۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درمان رایگان کودک با داشتن بیمه پایه

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ رئیس اداره اقتصاد درمان دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: براساس دستوالعمل ارائه خدمات ارائه خدمات رایگان به کودکان زیر هفت سال و ابلاغیه وزارت بهداشت در اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت همه خدمات بستری و سرپایی کودکان زیر هفت سال در مراکز دولتی دانشگاهی و بیمارستان‌های دولتی موظف به ارائه کلیه خدمات بستری رایگان هستند.

دکتر طباطبایی افزود: وزیر بهداشت اسفند سال گذشته از خدمات درمانی رایگان برای کودکان زیر هفت سال خبرداد که این طرح در استان از اول اردیبهشت به طور کام در حال اجرا است.

او گفت: در اجرای این طرح بیمارستان‌های دولتی موظفند این خدمات را ارائه دهند و هیچ گونه دریافتی از از بیماران زیر هفت سال نداشته باشند.

به گفته طباطبایی دارندگان بیمه پایه مشمول این طرح هستند و چنانچه بیماری فاقد بیمه پایه باشد، می‌تواند با مراجعه به سازمان بیمه سلامت برای بیمه خود اقدام کند و از مزایای این طرح بهره‌مند شود.

والدین کودکان زیر هفت در صورت مشاهده تخلف در روند اجرای این طرح می‌توانند از طریق تماس با سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت موضوع را در میان بگذارند. 

دیگر خبرها

  • درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان های دولتی سمنان
  • (ویدئو) چرا دولت سیاست‌های کلی تأمین اجتماعی را اجرا نکرد؟
  • پروژه دریافت لیست هوشمند حق بیمه کارگاه‌ها در استان فارس آغاز شد
  • کلاه بیمه ای بر سر کارگران ساختمانی
  • درمان رایگان کودک با داشتن بیمه پایه
  • بیمه‌ها تعرفه را به درستی پوشش نمی‌دهند/ تورم در بخش پزشکی با اجتماعی متفاوت است
  • بیمه ها تعرفه را به درستی پوشش نمی دهند/ تورم در بخش پزشکی با بخش اجتماعی بسیار متفاوت است
  • بیمه‌ها تعرفه را به درستی پوشش نمی دهند/ تورم پزشکی در مقایسه با بخش اجتماعی بالاتر است
  • بیمه‌ها تعرفه را به درستی پوشش نمی دهند/ تورم در بخش پزشکی با بخش اجتماعی بسیار متفاوت و بالاتر است
  • وابستگی صندوق‌های بازنشستگی به بودجه دولت ناشی از چیست؟